Кошница Моят профил
 
0 продукт(и) - 0.00лв.

Бактерициден обеззаразител за въздух, без озон, за постоянна работа, 60W

320.00лв.

1.     Предназначение

Бактерицидният обеззаразител се използва за унищожаване на бактерии, вируси и други микроорганизми в затворени помещения. Освен че ги убива, той спира и тяхното размножаване и разпространение. Установено е, че оказва влияние и върху някои резистентни на антибиотици щамове.

Основният принцип на работа на обеззаразителите е, че дезинфекцията на въздуха се извършва вътре в корпуса, където са разположени бактерицидните лампи. Тези устройства са снабдени с вентилатори, които осигуряват циркулирация на въздушния поток през корпуса.  

Използват се само за дезинфекция на въздуха в помещението в което са поставени, като осигуряват висока степен на пречистване (до 99 %). За разлика от ултравиолетовите лампи открит тип, които извършват локално обеззаразяване, тези устройства обработват значително по голям обем въздух. Намират широко приложение в бита. Освен това се използват в болници, лаборатории, лекарски и зъболекарски кабинети, аптеки и други обществени помещения.

 

2.     Технически данни

 

·        Захранващо напрежение – 220 V, 50 Hz;

·        Консумирана мощност – 60 W;

·        Производителност – около 80 м3/ч;

·        Брой лампи – 2 бр;

·        Живот на лампата (номинален) – около 8000 часа;

·        Дължина на светлинната вълна излъчвана от лампата – 253.7 nm;

·        Габаритни размери – 750мм х 100мм х 100 мм;

 

3.     Инструкция за експлоатация

 

·        Поставете обеззаразителя на твърда повърхност или го закрепете на стената. Желателно е той да бъде поставен на височина над 2 м от пода, така че да бъде над главите на хората в помещението;

·        Включете апарата посредством щепсала в захранващата мрежа.

·        Уредът се включва с ключът монтиран на кабела.

·        Устройството стартира (развъртат се вентилаторите и се разпалват лампите).

·        Времето за обработка на помещението зависи от неговата големина и желаната от вас чистота на въздуха. (Пример: за обработка на помещение с размер от 20 м2 и височина 2.6 м са необходими около 30 мин. )

·        След приключване на обработката, проветрете помещението за период от минимум 5 - 15 минути.

 

5.     Техника на безопасност

 

·        Излъчваната светлина от лампите е в ултравиолетовият спектър, който е вреден за очите и може да предизвика изгаряне на ретината. Лампите са закрити от металния кожух, но въпреки това избягвайте да надничате през отворите с невъоръжено око (използвайте предпазни очила).

·        По време на работа на устройството в обработваното помещение, не е желателно да присъстват хора. Лампите по спецификация от производителя не отделят озон, който в големи дози е вреден за човека, но въпреки всичко след приключване на обработката, проветрете помещението, както това е указано в параграф 3.

·        Захранващото напрежение е 220V и трябва да се спазват всички мерки за безопасност за да не попаднете под токов удар.

·        Пазете далеч от деца.

Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър