Кошница Моят профил
 
0 продукт(и) - 0.00лв.

Омекотител за вода Keman Soft A 2000 Л/Ч, 30 литра йонообменна смола

1,049.00лв.

Омекотител За Вода Keman 3500 Л/Ч, 30л йонообменна смола

Soft A е най-големия предлаган от нас Омекотител за вода. С капацитета си от 30 литра смола, той може да омекоти до 3500 л/ч вода, в зависимост от нейнта входяща твърдост. Той е перфектен за голяма къща с над 6 обитателя или за производство, търговски обект, офис и други.


Омекотителят за вода отстранява калциевите, магнезиевите йони и другиони и прави водата мека, с което удължава живота на всички водопроводи, перанли, миялни машини, кафе машини, водонагревни кани, батерии, бойлери и се  намаляват отлаганията на варовик по измити съдове, мивки и цялата баня.

Как работи омекотителят за вода?

Състои се от висок, тесен резервоар за омекотяване на вода, пълен с йонообменна смола и къс, широк съд за таблетирана сол. 

Водата влизаща в омекотителя преминава през резервоара със йоно-обменна смола. Смолата има отрицателен заряд, който привлича положително заредените минерали във водата (получава се йонен обмен). Минералните отлагания се прилепват към смолата и вече омекотената вода излиза от резервоара за омекотителя и тече в цялата къща.

Зареждаща тръба с малък диаметър свързва съда за таблетирана сол с резервоара за смола. Маркучът за дрениране се движи от резервоара на омекотителя до близката дренажна тръба или сухото помещение. Съдът за таблетираната сол има подвижен капак, така че можете да го напълните със сол или калиев хлорид.


В даден момент йонообменната смола достига максимален капацитет и не може да привлече повече минерални йони. Тогава резервоарът за омекотител трябва да бъде регенериран или почистен. 

Тогава автоматичния програматор включва регенерационен процес за смолата. При него в продължение на 30 минути тя се промива със солен развор извлечен от резервоара с таблетирана сол. Той обменя всички калциеви и магнезиеви йони с Натриеви и освобождава смолата. След това се промива с чиста вода за изплакване на солния разтвор. Целият процес се извършва автоматично в 2 часа през нощта, когато няма консумация и не пречи на ежедневните ви дейности.


В даден момент ще трябва да добавите още таблетирана сол или калиев хлорид в съда за таблетирана сол. Колко често ще трябва да добавяте таблетирана сол зависи от това колко вода използвате. Средно четиричленно семейство обикновено трябва да добавя по 10 килограма таблетирана сол всеки месец.


Къде се инсталира?

Най-често омекотителят за вода се инсталира на входа на водата, спрямо вашия дом. Може да е удачно да го поставите в мазето, гаража или килера.


За компанията KEMAN:

 

Компанията за екологични технологии  KEMAN е основана през 2007 г. и се намира в красивия град Юяо. Тя е специализирана в проучването и производството на автоматични контролни клапани. Компанията има повече от 10 китайски патента за иновации, а някои от продуктите им са били предложени за PCT международен патент. Компанията има повече от 200 служители и продава в повече от 30 страни като Русия,

Франция, Испания, Индонезия, Венецуела и др и в момента е един от водещите световни доставчици и лидер в дейността си.


Характеристики:

Обем смола: 30 литра

Размери: (В/Д/Ш): 800х500х350мм

Входящо налягане: 0.15-0.6 Mpa (1.5-6 bar)

Напрежение: 220V

Разход на енергия: 3-12WНапишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър